vrtna ograja šarnek bled

Predvsem večja posestva je pametno zagraditi, da preprečimo dostop morebitnim vsiljivcem. Ni nujno, da na ta način ščitimo posestvo pred nepridipravi, saj na odprto parcelo radi zaidejo tudi tisti, ki sicer nimajo slabih namenov, a se pogosto znajdejo na napačnem kraju. Skoraj nujno pa je učinkovito razmejevanje ob prometnih poteh, kjer že zaradi mase ljudi lahko pričakujemo več sprehajalcev, ki bodo zavili v napačno smer. Ne glede na razlog pa moramo za ta namen izbrati kakovostne vrtne ograje.

Najpomembneje je, da dobro načrtujemo in oblikujemo ograjo okoli posestva. Vrtne ograje na tem področju ponujajo veliko svobode, saj jih je možno skorajda poljubno oblikovati. Možna je izdelava po naročilu, zato smo praktično neomejeni pri oblikovanju optimalne rešitve za zagraditev. Ne pozabimo pa na to, da se moramo omejiti z določenimi nalogami, ki jih morajo vrtne ograje opravljati – za dobro stabilnost in vzdržljivost je pametno izbrati kovinske ograje, morda kar panelne ali pa kovane. Poleg tega je smiselno oblikovati celovito ogrado, ki bo učinkovito zaprla posestvo.

Ne pozabimo pa še na nekatere detajle, ki v končni fazi prispevajo svoje k učinkovitosti ograde. To so lahko tudi balkonske ograje, če je balkon posebej izpostavljen morebitnim vsiljivcem. Balkonske ograje se morajo skladati z vrtnimi, nikakor pa ne smemo nanje pozabiti – seveda gre že za osnovno zaščito pred padci in drugimi nezgodami stanovalcev na balkonu. Balkonske ograje so tudi posrečena vizualna dopolnitev celotne ograde okoli posestva, kar je prav tako dobrodošlo.

Dostop do posestva

Za učinkovit dostop do posestva moramo urediti neomejen dovoz. Običajno za to uporabimo ustrezna vrata, ki jih pogosto opremimo kar z elektronskim mehanizmom za upravljanje na daljavo. Takšna vrata učinkovito varujejo dostop do posestva, hkrati pa ne ovirajo stanovalcev pri prehajanju skozi ogrado. Za pešce si pogosto omislimo še ločena krilna vrata ali drug prehod.